אם אתם מתכוננים להגשת תביעת רשלנות רפואית, כדאי שתכירו את הסוגים השונים של רשלנות רפואית. במקרים רבים של רשלנות רפואית, הקורבן אינו מודע לכך שהתבצעה רשלנות רפואית, לכן כדאי לקרוא אודות הסוגים השונים.
אבחונים, טיפולים ותרופות
במקרים שבהם האבחון היה שגוי או שלא התבצע אבחון, ניתן להכריז על רשלנות רפואית. כאשר הרופא נכשל באבחנה נכונה של המצב, מצב החולה עלול להידרדר קשות ובמקרים אחרים אף להסתיים במוות. מקרה נוסף של רשלנות רפואית, הוא במקרה בו האבחנה אכן הייתה נכונה, אך הטיפול היה שגוי. במקרים רבים מדובר בצוות רפואי אשר עבד שעות רבות או מוסד רפואי שיש בו חוסר צוות רפואי, מה שגורם לצוות רצון לסיים עם המקרה הטיפולי ולגרום לטיפול שגוי ולא מספק. המקרים כוללים שחרור מוקדם מידי של החולה, חוסר תשומת לב לפרטים ולמעקב אחר החולה באופן לא יסודי. במקרים אחרים גם מדובר בטיפול שלא תואם את מצב החולה. במידה והחולה התדרדר במצבו בעקבות הטיפול הלקוי תוכלו להגיש תביעה לצד עו"ד ידוע בתחום הרשלנות הרפואית, דוד פייל. קיימים גם מצבים בהם ניתנות תרופות שגויות שיכולות לגרום להתדרדרות מצב החולה גם הן.
ניתוחים
חשוב לדעת שמקרים רבים של רשלנות רפואית מתבצעים בהליכים כירורגים. רשלנות רפואית אינה משמעה כשלון של ההליך הכירורגי, אלא מקרים בהם באמצע ההליך הכירורגי התבצעו טעויות כגון השארת כלי ניתוח בתוך המטופל, לדוגמה, מצב שבו החולה עלול לקום כאשר נשאר בגופו ספוג בו השתמשו במהלך הניתוח. גם אם נגרם נזק מוחי בעקבות תהליך רשלני, תוכלו להגיש תביעה על רשלנות רפואית. בנוסף, הרדמה שגויה גם היא נחשבת לרשלנות רפואית. במידה והתרופה הניתנת למטופל אינה מתאימה, היא יכולה לגרום לסיכון אדיר. כל טעות של רופא מרדים האחראי על הרדמת המטופל, יכול להיגמר בפגיעה חמורה ולעיתים להסתיים במוות.
היריון ולידה
במידה ובמהלך ההיריון ניתן טיפול שגוי או טיפול שהוביל לפגיעה באישה או בתינוק, תוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית. במהלך הלידה עצמה גם יכולות להיגרם פגיעות שנוצרו מתוך רשלנות רפואית. גם במידה והרופא נתן את הטיפול המתאים אך לא בצורה המתאימה, ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית.